Ξηρό δέρμα η χείλη
Αυτό είναι ένα συχνό προειδοποιητικό σημάδι αφυδάτωσης. Μπορεί επίσης να υποδεικνύει ένα σοβαρότερο πρόβλημα που επηρεάζει τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων όπως ο υποθυρεοειδισμός (που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή επίπεδα ορμόνη θυρεοειδούς ) ή τον διαβήτη, λέει η Roshini Raj, MD, επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής της NYU. Άλλα συμπτώματα υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν: αίσθημα κρύου, αύξηση βάρους και κόπωση. Τα συμπτώματα του διαβήτη περιλαμβάνουν ακραία δίψα, συχνουρία και θολή όραση. Το σύμπτωμα μπορεί επίσης να συνδέεται με έκζεμα, ψωρίαση, δερματίτιδα ή αλλεργική αντίδραση φαρμάκου.

Υπερβολική τριχοφυία στο πρόσωπο
Οι ανεπιθύμητες τρίχες, ιδιαίτερα κατά μήκος της γνάθου, του πηγουνιού και του άνω χείλους, θα μπορούσαν να είναι ένα σύμπτωμα του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών- μια ανισορροπία ορμονών στην οποία τα αντρικά επίπεδα ορμονών είναι αυξημένα. Μην υποθέσετε αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά: Η υπερβολική τριχοφυία στο πρόσωπό σας θα μπορούσε απλώς να είναι ένα χαρακτηριστικό που κληρονομήσατε.

Μαλακά, κίτρινα σημεία στα βλέφαρα
Οι ασθενείς με αυτές τις αλλοιώσεις της χοληστερόλης, που ονομάζονται ξανθελάσματα, μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι τα άτομα με ξανθελάσματα είχαν υψηλότερα ΔΜΣ και συνολικά επίπεδα χοληστερόλης, θέτοντάς τα έτσι σε μεγάλο κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο.

Σακούλες και πρήξιμο στα μάτια
Τα κουρασμένα μάτια είναι ένδειξη χρόνιων αλλεργιών, οι οποίες διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλούν δάκρυα. Στο ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια σας, αυτό δημιουργεί πρήξιμο και μια σκούρα μωβ-μπλε απόχρωση, λέει ο Δρ Raj. Άλλοι πιθανοί ένοχοι είναι ο υποθυρεοειδισμός και η υπνική άπνοια.

Ασυμμετρία προσώπου
Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου, λέει η Leana Wen, MD, ιατρός επειγόντων στο Πανεπιστήμιο George Washington. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι η μία πλευρά του προσώπου σας είναι μουδιασμένη ή αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να χαμογελάσετε πλήρως. Ή ίσως έχετε πρ