Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, ο πιο κοινός στόχος ενός ανθρώπου είναι να μειώσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, δηλαδή να παίρνει περίπου 500 λιγότερες θερμίδες. Αν το κάνετε αυτό, μπορείτε να χάσετε περίπου μισό κιλό την εβδομάδα. Από άτομο σε άτομο μπορεί να διαφέρει ο αριθμός των κιλών που θα χάσει, ωστόσο η περικοπή αυτών των 500 θερμίδων την ημέρα, μπορεί να αποβεί αρκετά αποτελεσματική.

Οι παρακάτω τρόποι αποτελούν τις πιο εύκολες τεχνικές μείωσης της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να τρώτε τροφές με θρεπτικά συστατικά αντί να καταναλώνετε άσκοπα κενές θερμίδες.

Μην «πίνετε» θερμίδες
Το πρώτο μέρος για να κόψουμε κενές θερμίδες είναι να εξετάσουμε αυτά που πίνουμε. Τα αναψυκτικά και τα ροφήματα είναι πηγή θερμίδων.

Το πρόβλημα με τις θερμίδες από υγρά είναι ότι ο εγκέφαλος δεν καταγράφει πραγματικά αυτές τις θερμίδες. Επίσης, η ποσότητα ζάχαρης και θερμίδων από κάποια ποτά μπορεί να είναι αρκετά υψηλή.

Ορισμένα ροφήματα καφέ μπορούν εύκολα να σας φορτώσουν με 500 θερμίδες επιπλέον. Επομένως, η αφαίρεση αυτών των ροφημάτων από την καθημερινή σας διατροφή είναι κατασταλτικός παράγοντας για την απώλεια βάρους.

Άλλα ποτά που μπορεί να είναι πηγές κενών θερμίδων είναι τα αλκοολούχα ποτά. Τα κοκτέιλ ειδικά, μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Εάν θέλετε να πίνετε αλκοόλ, επιλέξτε τα αλκοολούχα ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, όπως μια ελαφριά μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί.

Τι πρέπει να πίνετε ενώ προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Πίνετε νερό ή άλλα ροφήματα χωρίς ζάχαρη. Προσθέστε γεύση στο νερό ή στο μεταλλικό νερό με φρέσκα φρούτα, βότανα ή φέτες αγγουριού.

Καταναλώστε 20% λιγότερη ποσότητα στα γεύματα
Αν υποβάλλετε τον εαυτό σας σε διατροφικά βασανιστήρια, η πείνα μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολικό σας ρυθμό και ενδέχεται να αυξηθεί το βάρος μετά τη διακοπή της διατροφής.

Αντί να μειώσετε δραστικά την πρόσληψη θερμίδων, μειώστε το μέγεθος της μερίδας, ώστε να μην «αντιλαμβάνεται» το μυαλό σας την αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα του Dr. Brian Wansink.

Ο Dt. Wa