Ως παιδιά, μπορούσατε να καταναλώσετε καθημερινά πολλά λίτρα γάλα. Τώρα, όμως, που μεγαλώνετε, αντιλαμβάνεστε ότι ίσως και να μην το αντέχετε όπως στο παρελθόν.

Για μερικούς ανθρώπους, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είναι κάτι περισσότερο από ένα δυσάρεστο συναίσθημα. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν συμπτώματα όπως φούσκωμα, κράμπες στο στομάχι και διάρροια – όλα αυτά είναι σημάδια της δυσανεξίας στη λακτόζη.

Ιδού επτά κοινά συμπτώματα και αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζετε για αυτή την κοινή πάθηση του πεπτικού.

Ίσως να αποκτήσετε δυσανεξία στη λακτόζη
Αν αγαπάτε το παγωτό, η παρακάτω είδηση ​​ίσως και να μη σας αρέσει: Η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού χάνει την ικανότητα να διασπά τη λακτόζη σε κάποιο σημείο της ζωής του, το οποίο σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αποκτούν φυσικά δυσανεξία στη λακτόζη απλώς με την πάροδο του χρόνου

Ορισμένες εθνότητες είναι πιθανότερο να την αναπτύξουν
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι πιο διαδεδομένη στους ανθρώπους με καταγωγή από την Ανατολική Ασία, και επηρεάζει περισσότερο από το 90% των ενηλίκων σε ορισμένες κοινότητες, σύμφωνα με το NIH.

Η κατάσταση είναι επίσης συχνή σε άτομα που έχουν εβραϊκή, αραβική, δυτική αφρικανική, ελληνική και ιταλική καταγωγή. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι με προγόνους από τη Βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι καταναλώνουν κυρίως γάλα που δεν έχει υποστεί ζύμωση, έχουν ποσοστό δυσανεξίας στη λακτόζη μόνο κατά 5%.

Η δυσανεξία στη λακτόζη εμφανίζεται με διαφορετικά συμπτώματα από άνθρωπο σε άνθρωπο
Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη παρουσιάζουν διαφορετικές