του οισοφάγου είναι η έκτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, ενώ
το πενταετές ποσοστό επιβίωσης δεν ξεπερνά το 20%.
καθώς διηθεί τοπικά και κάνει μετάσταση στους γειτονικούς λεμφαδένες. Το 75%
των ασθενών με καρκίνο οισοφάγου παρουσιάζεται με λεμφαδενικές μεταστάσεις.
Καινοτομίας της Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι τροφές που είναι
πλούσιες σε ψευδάργυρο, καθώς και τα διατροφικά συμπληρώματα
ψευδαργύρου, μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του πολλαπλασιασμού των
οισοφαγικών καρκινικών κυττάρων.
προστατεύει τον οισοφάγο από τον καρκίνο, αλλά δεν είχε γίνει κατανοητός ο
τρόπος.
επιλεκτικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων αλλά όχι των φυσιολογικών
οισοφαγικών επιθηλιακών κυττάρων.
ψευδάργυρος εμποδίζει τα υπερδραστήρια σήματα ασβεστίου στα καρκινικά κύτταρα,
τα οποία απουσιάζουν από τα φυσιολογικά κύτταρα, και άρα ο ψευδάργυρος
επιλεκτικά αναστέλλει την καρκινική κυτταρική ανάπτυξη.
“συνομιλούν”, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν σχέση μεταξύ τους»,
εξηγεί η Δρ Ζούι Παν, επίκουρη καθηγήτρια Νοσηλευτικής και επικεφαλής της
επιστημονικής ομάδας, η οποία εκτιμά ότι η παρούσα μελέτη ανοίγει τον δρόμο για
την καλύτερη πρόληψη και θεραπεία της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.
μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνων και άλλων παθήσεων.
ο λιναρόσπορος, το βοδινό κρέας, τα μανιτάρια, η μπανάνα, ο κρόκος του αυγού,
τα όσπρια, οι σπόροι κολοκύθας και τα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες και τα
στρείδια.
Journal.