Οι ενοχλήσεις ή ο πόνος στο στομάχι αποτελούν ένα ιδιαίτερο συχνό φαινόμενο, που καθένας έχει νιώσει σε κάποια φάση. Υπάρχουν πραγματικά δεκάδες λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε πόνο στην κοιλιά, με τις περισσότερες αιτίες να μην προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Τα συμπτώματα γενικά φαίνεται να υποχωρούν αρκετά γρήγορα ενώ υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να απαλλαγείτε από την ενόχληση:

1. Τζίντζερ

Ήδη από τα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν στραφεί στο τζίντζερ για την θεραπεία ποικίλων συμπτωμάτων, από τον πόνο στο στομάχι έως και την ναυτία. Μελέτες μάλιστα, έχουν αποδείξει ότι το τζίντζερ φαίνεται να είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για ορισμένα είδη στομαχικών διαταραχών. Αποτελεί φυσικό αντιφλεγμονώδες και συνήθως καταναλώνεται σε τσάι. Μπορείτε να κόψετε την ρίζα του τζίντζερ σε μικρά κομμάτια και να τα βράσετε μαζί με νερό, φτιάχνοντας το δικό σας φυσικό τσάι τζίντζερ.


Δείτε επίσης: Η πιο επιτυχημένη σχέση για κάθε ζώδιο

2. Τσάι χαμομήλι

Ένα φλιτζάνι με τσάι χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου του στομαχιού, καθώς λειτουργεί ως φυσικό αντιφλεγμονώδες. Αυτές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν τους μυς στο στομάχι να χαλαρώσουν, γεγονός που μπορεί να μειώσει αισθητά τα επίπεδα του πόνου, τις κράμπες αλλά και τους σπασμούς.

3. Μέντα

Η μέντα θεωρείται ως χρήσιμη λύση για την ναυτία και το ανήσυχο στομάχι, δράση που οφείλεται στην μενθόλη, που εμπεριέχεται στα φύλλα της και αποτελεί έν