Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και η Γ’ Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το 3ο Επιστημονικό Σεμινάριο MISGO* – Τρέχουσες Εξελίξεις στην Γυναικολογική Ογκολογία, το οποίο διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος του ΜΗΤΕΡΑ κατά την 10η και 11η Μαΐου 2019.

Το Επιστημονικό Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας, για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ασθενούς που έχει διαγνωσθεί με γυναικολογική κακοήθεια, τόσο σε χειρουργικό επίπεδο όσο και σε επικουρικές θεραπείες.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις στη γυναικολογική ογκολογία, καινοτόμες μέθοδοι όσον αφορά στη ριζική αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου ωοθηκών, προσεγγίσεις ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (λαπαροσκοπική και ρομποτική) καθώς και τεχνικές όπως ο φρουρός λεμφαδένας στον καρκίνο ενδομητρίου και τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε περιπτώσεις νέων και άτοκων γυναικών με καρκίνο που επιθυμούν διατήρηση γονιμότητας