By

Emily Vagia 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι διαφέρουν οι πράσινες
από τις κίτρινες μπανάνες; Και οι δύο είναι σούπερ υγιεινές για
διαφορετικούς, όμως, λόγους.
Κι όμως έχουν και θρεπτικές διαφορές πέρα από διαφορές στη γεύση και την εμφάνιση.
Η μπανάνα όσο ωριμάζει αποκτάει διαφορετική διατροφική
αξία και αυτό σημαίνει πως καλό είναι να έχετε και δύο είδη μπανάνας στη
διατροφή σας.
Τα θετικά της πράσινης μπανάνας:
υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και σε προβιοτικά βακτήρια
χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που είναι σημαντικό και θετικό για κάποιον που έχει θέματα διαβήτη
υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πράγμα που σημαίνει πως σε χορταίνει για πολύ περισσότερο
Τα αρνητικά της πράσινης μπανάνας:
η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα καθώς είναι πιο δύσκολη η συγκεκριμένη μπανάνα στην πέψη
έχει λιγότετα αντιοξειδωτικά


Τα θετικά της κίτρινης μπανάνας:
είναι πιο εύκολη στην πέψη μιας και η πλειοψηφία του αμύλου μετατρέπεται σε σάκχαρα
υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών
πολύ πιο γλυκιά
Τα αρνητικά της κίτρινης μπανάνας:
έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την πράσινη
μερικά μικροθρεπτικά συστατικά χάνονται όσο η μπανάνα ωριμάζει
Εσύ πώς προτιμάς την μπανάνα σου;
keepup.gr