Πολλές φορές, όταν γνωρίζουμε κάποιον άνθρωπο, που μας κινεί το ερωτικό ενδιαφέρον, διψάμε να μάθουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Πλέον θα το καταλαβαίνουμε, αν παρατηρήσουμε το μήκος των δακτύλων του.
Νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behaviour, έδειξαν ότι οι γυναίκες, των οποίων ο αριστερός δείκτης και ο αριστερός παράμεσος έχουν διαφορετικά μήκη, είναι πιο πιθανό να είναι λεσβίες, σύμφωνα με το BBC.
Οι επιστήμονες μέτρησαν το μήκος των δαχτύλων 18 ζευγαριών από πανομοιότυπες δίδυμες γυναίκες -  η μία αδερφή ήταν ετεροφυλόφιλη και η άλλη αδερφή ομοφυλόφιλη.
Κατά μέσο όρο οι ομοφυλόφιλες, αλλά όχι οι ετεροφυλόφιλες, είχαν διαφορετικού μεγέθους δείκτη και παράμεσο (κάτι που κατά κανόνα ισχύει στους άντρες), αλλά μόνο στο αριστερό χέρι. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Essex, μπορεί να οφείλεται στην έκθεσή τους σε περισσότερη τεστοστερόνη στην μήτρα.
Οι επιστήμονες μέτρησαν, επίσης, τα δάχτυλα 14 ζευγαριών από πανομοιότυπους δίδυμους άνδρες, όπου ένας αδερφός ήταν ετεροφυλόφιλος και ο άλλος ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά δεν βρήκαν κάποια παρόμοια συσχέτιση.
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εκτίθενται στην ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, όσο είναι έμβρυα στην μήτρα, αλλά κάποια έμβρυα μπορεί να εκτεθούν περισσότερο από άλλα, ανέφεραν οι επιστήμονες.
Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Dr Tuesday Watts, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Essex, εξήγησε: "Επειδή τα πανομοιότυπα δίδυμα, που μοιράζονται το 100% των γονιδίων τους, μπορεί να διαφέρουν ως προς τους σεξουαλικούς τους προσανατολισμούς, κάποιοι πρόσθετοι παράγοντες, πέραν των γενετικών, πρέπει λογικά να "εξηγούν" αυτές τις διαφορές.
Η έρευνα δείχνει ότι η σεξουαλικότητά μας καθορίζεται στην μήτρα και εξαρτάται από την ποσότητα της αρσενικής ορμόνης στην οποία εκτιθέμεθα ως έμβρυα, ή από τον τρόπο με τον οποίο τα επιμέρους όργανά μας αντιδρούν σε αυτή την ορμόνη. Συγκεκριμένα τα άτομα, που εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, είναι πιο πιθανό να είναι αμφιφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα.
Λόγω της σχέσης μεταξύ των ορμονικών επιπέδων και της διαφοράς στα μήκη των δακτύλων, η εξέταση των χεριών κάποιου μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για τη σεξουαλικότητά του".

healthmag.gr