Για όλα φταίει το... γκαζόν;Επειδή συνηθίζουμε να συνδέουμε τις... τρίχες της ήβης με διάφορα σενάρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έλα να δούμε μαζί ποιοι ειναι οι 6 βασικοί μύθοι και τι απαντάνε οι ειδικοί.
1. Σε προστατεύουν από ΣΜΝ
Σε καμία περίπτωση! Ίσα ίσα που η επιστήμη τονίζει οτι οι τρίχες στην συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να αποτελέσουν εστία συγκέντρωσης μικροβίων. Το νου σου λοιπόν!
2. Μειώνουν την σεξουαλική απόλαυση
Αυτό είναι υποκειμενικό για κάθε γυναίκα. Σε κάποιες αρέσει να υπάρχουν, γιατί το άγγιγμα τους μπορεί να τις ερεθίζει ακόμα περισσότερο, άλλες πάλι θέλουν να μην μπαίνει τίποτα ανάμεσα σε εκείνες και τον σύντροφό τους.
3. Ίδιο χρώμα πάνω και κάτω
Έχεις ακούσει που λένε ότι το χρώμα των μαλλιών σου αντιστοιχεί και στο χρώμα των... άλλων μαλλιών σου; Μύθος; Όχι ακριβώς.
Οι ειδικοί λένε ότι για να καταλάβει κανείς το χρώμα του ηβικού τριχώματος της γυναίκας, πρέπει να δει τις βλεφαρίδες της. Ουδέν σχόλιον!
4. Ο "θάμνος" είναι ερεθιστικός
Βασικά, στην περίπτωση αυτή όλα εξαρτώνται από τον σύντροφό σου και τα γούστα του για τη συγκεκριμένη περιοχή. Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει μια δόση αλήθειας, καθώς οι τρίχες στην ήβη είναι γεμάτες με φερομόνες (τις γνωστές ερωτικές ορμόνες). Εκείνη την αποτρίχωση, μήπως να την ξανασκεφτείς;
5. Δεν σταματούν να μεγαλώνουν
Λάθος! Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι τρίχες της ηβικής περιοχής μεγαλώνουν μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια σταματάνε. Μάλιστα, κάποια στιγμή πέφτουν και βγαίνουν καινούργιες.
6. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, δεν κάνει να ξυρίζεσαι εκεί
Το συγκεκριμένο σημείο είναι από τη φύση του ευαίσθητο. Αυτό που έχει σημασία είναι, όταν βάζεις ξυράφι ή εφαρμόζεις κάποια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης,να χρησιμοποιείς αμέσως μετά - αφού φυσικά έχεις ξεπλυθεί καλα - κάποια δερματολογική αλοιφή.
Έτσι θα αποφύγεις σπυράκια, εξανθήματα κλπ.
Δ.Μ.

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

boro.gr