3 μυστικά για πιο δυνατά οστάΈνα από τα πιο συνηθισμένα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι τα αδύναμα οστά, που εκδηλώνεται μέσω διαφόρων σχετικών παθήσεων, όπως είναι η οστεοπόρωση.
Παρακάτω θα δούμε 3 βασικούς τρόπους, με τους οποίους μπορείς να δυναμώσεις τα οστά σου, "θωρακίζοντας" ακόμα πιο αποτελεσματικά την υγεία σου.
1. Κατανάλωσε ασβέστιο και βιταμίνη DO... αστικός μύθος θέλει το ασβέστιο να είναι ο βασικός τρόπος ενίσχυσης της οστικής πυκνότητας, με τους ειδικούς να συστήνουν την πρόσληψη συμπληρωμάτων με περιεκτικότητα ασβεστίου. Όμως, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως από μόνο του το ασβέστιο δεν βοηθάει τόσο, όσο νομίζουμε. Αντίθετα, σε συνδυασμό με την πρόσληψη βιταμίνης D, που περιέχεται στον χυμό ποροτκαλιού και τα δημητριακά, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άκρως εντυπωσιακά. Αναφορικά με το ασβέστιο, εάν δεν είσαι φίλη των γαλακτομικών, οι ειδικοί σε ενημερώνουν ότι μπορείς να το λάβεις και από άλλες τροφές, όπως οι ξηροί καρποί.
2. Πιες λίγο μπύραΈρευνες απέδειξαν ότι γυναίκες που καταναλώνουν σεκαθημερινή βάση μια μικρή ποσότητα μπύρας, έχουν πολύ πιο δυνατά οστά σε σύγκριση με εκείνες που δεν πίνουν καθόλου. Το αποτέλεσμα αυτό φέρεται να οφείλεται στα συστατικά της μπύρας και ειδικά στο διατητικό πυρίτιο και τα φυτοοιστρογόνα.
3. Πήδα όσο πιο πολύ μπορείςΜπορεί να νομίζεις ότι τα άλματα είναι ένα μακρινό κομμάτι της παιδικής σου ηλικίας, όπως η επιστήμη έρχεται για ακόμα μια φορά να σε διαψεύσει. Και αυτό, γιατί σχετική έρευνα του 2014 έδειξε ότι εάν βάλεις στην καθημερινότητά σου μερικά σετ με άλματα, με διαλείμματα των 30 δευτερολέπτων μεταξύ τους, είναι πολύ πιθανό να δεις αύξηση στην πυκνότητα των οστών σου.
Γενικότερα, πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν ότι εάν είσα μεγαλύτερη των 65, καπνίζεις και λαμβάνεις συστηματικά κορτιζονούχα φάρμακα οφείλεις να κάνεις έναν έλεγχο στα οστά σου.
Δ.Μ.
Με πληροφορίες από www.oprah.com

boro.gr