Η ασθένεια του parkinson σχετίζεται με τη μικροχλωριδα του εντέρου. Ενδιαφερθείτε για την υγεία του πεπτικου σας…Η ασθένεια του parkinson σχετίζεται με τη μικροχλωριδα του εντέρου. Ενδιαφερθείτε για την υγεία του πεπτικου σας…
H νόσος του Πάρκινσον είναι μία νευροεκφυλιστική διαταραχή, όπου τα κύτταρα του εγκεφάλου συσσωρεύουν υπερβολικές ποσότητες μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται άλφα-συνουκλεΐνης και στη συνέχεια νεκρώνονται.
Οι ασθενείς χάνουν την κινητική λειτουργία τους, εμφανίζουν δονήσεις και τρέμουλο, και υποφέρουν από άλλες σωματικές και ψυχικές επιδράσεις.
Θεωρείται η δεύτερη πιο κοινή νευροεκφυλιστική νόσος στον κόσμο μετά το Alzheimer.


Για πρώτη φορά, οι ερευνητές έχουν βρει μια λειτουργική σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων στο έντερο και την εκδήλωση της νόσου του Πάρκινσον, μία από τις εξουθενωτικές διαταραχές του εγκεφάλου του κόσμου.
Μια ομάδα επιστημόνων από διάφορα ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη έδειξε πώς  τα βακτήρια στα έντερα των ποντικιών επηρέασαν την εκδήλωση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον – ακόμη και συμπεριλαμβανομένων των βακτηριδίων που λαμβάνονται από τα σπλάχνα των ανθρώπων με την ασθένεια.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ένα νέο τρόπο θεραπείας της νόσου:
Ο καλύτερος στόχος για θεραπεία μπορεί να είναι το έντερο, παρά ο εγκέφαλος.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η νέα αυτή πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη “επόμενης γενιάς” προβιοτικών, τα οποία θα είναι πιο εξελιγμένα από το είδος των προβιοτικών που βρίσκονται τώρα στα ράφια των καταστημάτων.!

iator.gr